Алармена система Пума (PUMA) с вграден WiFi модул

 • Производител: ЕТА-СИС
 • Код на продукта: 6009.6208
 • Наличност: В наличност
 • 254.00лв.

 • Без ДДС: 211.67лв.
Ръководство за потребителя.pdf

Ръководство за инсталатора.pdf

Възможни варианти


Алармената система ПУМА беше първата проектирана в България и произведена в България алармена система с вграден GSM комуникатор (дайлер). Произвеждаме я от 2012 година и тя многократно доказа своите качества и надеждност.

Времената обаче се променят - интернет вече има в почти всяка точка на света, дори и в България - в планината, на полето, в селца и махали с постоянно население от няколко човека. Освен все по-масов и достъпен, интернетът става все по-евтин (ако се вярва на рекламите на мобилните оператори - навсякъде, неограничен и безплатен) и щем не щем (ние възрастните), ни го включват в мобилните планове; а младите вече не искат да ходят на места, където няма интернет.

Компютрите и смартфоните станаха неделима част от нашето ежедневие. Немислимо е да живеем и работим без тях, както и без интернет.

От друга страна мобилните оператори вече не предлагат предплатени SIM карти или такива с ниска месечна такса и все повече клиенти ни отправяха запитване може ли да си купят алармена система, която да управляват и да ги известява през интернет.

Отговорът ни вече е - да, с нашата ПУМА WiFi можете да  си обменяте данни и мисли (майтапя се, изкуственият интелект ще е следващия етап; засега вие командвате, тя изпълнява и рапортува) през броузер.

Помислили сме и за клиентите, които имат вече монтирана Пума с GSM: ако предпочитат Интернет и комуникация през броузер на смартфон или компютър, те могат (срещу доплащане) да подменят GSM комуникатора с WiFi модул.


Ето с няколко думи какво може нашата ПУМА (за онези от вас, които предпочитат видео материал, сме подготвили кратко филмче, което онагледява работата на PUMA WiFi - вижте го тук в Youtube ):

Подходяща е за дома,вилата, офиса и за големи обекти чрез добавяне на зонов разширител. Всяка централа ПУМА може да бъде включвана и изключвана както през клавиатурата, така и през GSM апарат. Предлагат се допълнително 2 вида приставки към клавиатурата :

 • RFID четец на карти/тагове, който може да се използва за включване/изключване на алармата или за отваряне/затваряне на врати 
 • RF приемник за дистанционни, който позволява лесно добавяне на паник бутони или включване/изключване на алармата с дистанционно.

ПУМА има 4 програмируеми изхода, които могат да бъдат управлявани през телефона и могат да бъдат използвани  както за алармени събития, така и за контрол на достъпа и за управление на обекти. ПУМА е икономически по-изгодна от предлаганите в страната сходни алармени системи с клавиатура с LCD дисплей и GSM дайлер.

PUMA WiFi е с вграден WiFi модул. Освен през клавиатурата на алармената система, тя може да бъде програмирана и управлявана през броузер на смартфон или компютър. Алармената система Пума е подходяща за дома – апартамент или къща, за вилата, за обекти под наем, за офиси и учреждения.
Клавиатурата е с двуредов LCD дисплей и меню на английски език. Към една алармена система могат да бъдат присъединени до 8 клавиатури.
Възможни са до 30 потребителски кода с индивидуални права.
Алармената система Пума WiFi има възможност за деление на групи: Група 1, Група 2 и Глобална. Това позволява с една аларма да се следят и управляват два относително или напълно самостоятелни обекта. Не е задължително всеки от тези обекти да има отделна клавиатура. Общата клавиатура е икономически изгоден вариант, при който се споделят общи ресурси (захранващ блок, акумулатор, WiFi модул, клавиатура), а същевременно се осигурява пълна самостоятелност и конфиденциалност.
Към всяка от групите могат да бъдат назначени по няколко клавиатури.
PUMA WiFi има 4 изхода с възможности за управление на сирени, отваряне на врати и др.
Освен чрез клавиатура, PUMA WiFi може да бъде управлявана и с дистанционно управление (приставката RF приемник се поръчва допълнително и се вгражда в клавиатурата). Това е особено подходящо и удобно, ако в семейството има стари хора и/или малки деца, които трудно боравят с клавиатура или не помнят цифри. Тази приставка дава възможност да дистанционните да бъдат използвани и като паник бутони. С нея освен жични, се добавят и безжични (радио) зони
Освен чрез клавиатура и през броузер, PUMA WiFi може да бъде управлявана и с карти/безжични ключодържатели (тагове, чипове). За целта трябва да закупите друга приставка – RFID четец на карти/тагове, която също се вгражда в клавиатурата. Това е още по-лесен за употреба вариант и в по-голяма степен икономичен - чиповете трудно се повреждат, нямат батерии и в много случаи вие вече имате такива за достъп до входа или за ползване на асансьора.
Алармена система Пума WiFi не се нуждае от SIM карта. Осигурили сме Ви възможност да можете да наблюдавате и управлявате Вашата система от всяко място, където имате интернет връзка (справка - Ръководство за инсталатора – Приложение 5).
Датата и часа на алармена система Пума се сверяват автоматично през Интернет, можете да ги сверявате ръчно (Виж в 'Ръководство на инсталатора' Главните менюта – стъпка 4 System – Date/Time Set).

Уважаеми клиенти и колеги, тези от Вас, които ни познават, знаят, че ЕТА СИС като български производител не прави компромиси с качеството. Ние
непрекъснато се стремим да усъвършенстваме нашите продукти, така че те да отговарят максимално на Вашите нужди и на съвременните тенденции. Създадохме ПУМА WiFi в отговор на Вашето търсене и на Вашите препоръки. На разположение сме за консултации както по отношение на монтаж и програмиране, така и по отношение на експлоатация. Вече 33 години вървим по трънливия път на български производител, осигурявайки гаранционно и извънгаранционно обслужване (в интерес на истината, клиентите ни много рядко се нуждаят от гаранционна поддръжка и ни търсят за извънгаранционно облужване след 10-15 години експлоатация на произведените от нас устройства). Ако искате нещо да споделите, да попитате, да предложите, да препоръчате, можете да пишете в нашия Дискусионен форум или да използвате формата за контакт.

Окомплектовка (включени в цената)
Контролен панел 1 бр
Кутия метална с тампер с размери 30х30х10см
Захранване трансформатор AC 220/16, 25VA
Клавиатура 1 по избор тип 'R' с възможност за добавяне на дистанционни или 'C' с възможност за добавяне на четец на карти/чипове
Документация Ръководство за потребителя - кратко на хартия; подробно - изтеглете от сайта Ръководство за инсталатора - изтеглете от сайта Гаранционна карта
Окомплектовка по избор (заплаща се допълнително)
Антена НЕ е включена в цената. Ако нямате в наличност 2G антена със SMA конектор, можете да изберете подходяща за вас и да я поръчате заедно с алармената система
Технически параметри
Захранващо напрежение AC:220/16, 25VA; DC:12V, 3...7Ah
Номинална консумация 160 mA
Максимална консумация 500 mA
Цифрови входове 8 небалансирани
Аналогови входове 1 вътрешен за контрол на напрежението
Комуникационни портове 1 - RS485
Цифрови изходи 4 отворен колектор, макс. 4А, 30V
Аналогови изходи 1 диференциален за слушалки
Управление клавиатура, RFID, RF, през броузер на смартфон или компютър
Клавиатура до 8 бр. LCD клавиатури; размер на клавиатурата: 15х15 см
Дисплей синьо/бял LCD дисплей 2 реда х16 знака
Групи 2 групи + Глобална
Брой кодове до 30 потребителски четирицифрени кода: Master, User, …... Начален 'Master 1'= '1111' плюс един Инсталационен......Начален 'Install'= '1234'
Памет 256 събития
Размери 30х30х10
Тегло 3 кг
Температурни граници от -10°С до +70°С
Гаранция 2 години
Допълнителни възможности * Добавяне на още 8 двойно балансирани/16 единично балансирани зони посредством зонов разширител; * Добавяне на RF приемник за дистанционни или паник бутони ( вгражда се в клавиатурата); * Добавяне на RFID четец на карти/тагове 125MHz ( вгражда се в клавиатурата); * Добавяне на модул говор

Свързани продукти

Зонов разширител за Пума

Зонов разширител за Пума

Зоновият разширител добавя до 8 единични напълно балансирани зони или до 16 двойни частично балансир..

36.00лв. Без ДДС: 30.00лв.

Модул реле 12V / 24V / 48V

Модул реле 12V / 24V / 48V

Управляващо напрежение   12V / 24V / 48V  20mA Изходи нормално отв..

10.00лв. Без ДДС: 8.33лв.

RFID четец на карти 125kHz малък

RFID четец на карти 125kHz малък

Работи със стандартна ISO карта / чип (таг, ключодържател). Може да се използва като приставка към к..

24.00лв. Без ДДС: 20.00лв.

Клавиатура за алармена система Пума

Клавиатура за алармена система Пума

Kлавиатура e с LCD дисплей (2 реда х16 знака на ред). Цветът на дисплея е син. Когато централата е в..

70.00лв. Без ДДС: 58.33лв.

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 9 dB

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 9 dB

Антената е с кабел с дължина 1,5м и магнитна част. Усилване 9 dB. Препоръчва се за места със слаб об..

38.00лв. Без ДДС: 31.67лв.

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 6 dB

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 6 dB

Антената е с кабел с дължина 1,5м и магнитна част. Усилване 6dB. Препоръчва се за места със слаб обх..

22.00лв. Без ДДС: 18.33лв.

Радиомодул (RF приемник) за Пума

Радиомодул (RF приемник) за Пума

Честота на радиоканала: 433,92MHz. Работи с дистанционни управления с фиксиран код. Използва се к..

18.00лв. Без ДДС: 15.00лв.

Дистанционно управление (ДУ) двуканално, с фиксиран код

Дистанционно управление (ДУ) двуканално, с фиксиран код

Честотата на радиоканала на предавателите (дистанционните) е 433,92MHz. ДУ са със скачащ (променящ с..

22.00лв. Без ДДС: 18.33лв.

Обемен датчик DSC LC100PI

Обемен датчик DSC LC100PI

Quad PIR детектор с интелигентен анализ на сигнала, нечувствителност към домашни животни до 25 кг.Ал..

34.00лв. Без ДДС: 28.33лв.

Безконтактни чипове - таг ключодържател 125kHz

Безконтактни чипове - таг ключодържател 125kHz

Намират приложение в системи за контрол на достъпа и при сигнално-охранителни системи. Евтини, ..

2.00лв. Без ДДС: 1.67лв.

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 4 dB

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 4 dB

Антената е с кабел с дължина 1,5м и магнитна част. Усилване 4dB. Препоръчва се в случаи, когато GSM ..

15.00лв. Без ДДС: 12.50лв.

GSM антена лепяща с усилване 2 dB

GSM антена лепяща с усилване 2 dB

Антената е с кабел с дължина 1,5м и лепяща част. Усилване 2dB. Препоръчва се в случаи, когато GSM мо..

9.00лв. Без ДДС: 7.50лв.

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 2 dB

GSM антена с магнитен фиксатор и усилване 2 dB

Антената е с кабел с дължина 1,5м или 3м и магнитна част. Усилване 2dB. Препоръчва се в случаи, кога..

9.00лв. Без ДДС: 7.50лв.

Акумулаторна батерия 7Ah 12V

Акумулаторна батерия 7Ah 12V

Оловно-киселинен гел капсулован необслужваем акумулатор. Използва се за резервно захранване за..

30.00лв. Без ДДС: 25.00лв.

Акумулаторна батерия 4,5Ah 12V

Акумулаторна батерия 4,5Ah 12V

Оловно-киселинен гел капсулован необслужваем акумулатор с капацитет 4,5Ah. Използва се за резе..

24.00лв. Без ДДС: 20.00лв.