За нас

Фирма ЕТА-СИС ООД гр. Варна се занимава с проектиране и производство на сигнално-охранителни системи и компоненти за сигнално-охранителна дейност и банкова сигурност. Основана бе като колективна фирма с името ЕТА СИСТЕМ през 1990г. в гр. Варна, а от 2004г. е дружество с ограничена отговорност ЕТА СИС с управител инж. Светлин Парев.

Фирмата е единствена по способността си да разработва и внедрява уникални решения и специално проектирани електронни устройства. Ако знаете какво искате, но не го намирате, пишете ни или се обадете за безплатна консултация. По отношение на системите за оповестяване и най-вече в областта на GSM комуникацията, ЕТА СИС ООД има водещо място в страната.

Универсалност, мултифункционалност, еднотипност, приемственост, усъвършенстване, възможност за надграждане, удобство при монтаж, удобство при употреба, качество, съдействие, персонализиране на продукти – това са основните принципи, от които се ръководим при проектирането и производството на техниката и контактите с клиентите.

Универсалност: вместо да произвеждаме много на брой тясно специализирани устройства, ние предпочитаме да създадем едно изделие с много възможности и клиентите ни да решават кои от тях да използват. Например нашият GSM дайлер е универсални фабрични настройки. От Вас се иска само да въведете телефонни номера и той започва да изпълнява основната си функция – да звъни при аларма - без каквото и да било програмиране. Ако обаче имате и друга идея за приложението му, той може да бъде разделен на групи, може да управлява релета, може да следи вериги и изпраща различни видове есемеси и т.н. – и всеки клиент може да го използва според нуждите си

Мултифункционалност: едно и също устройство може да изпълнява едновременно няколко функции. Например нашето аварийно устройство за асансьори наред с основното си предназначение – да сигнализира при авария, - може да се използва и за контрол на ползването на асансьора, може да осигури аварийно осветление, може да се изполва като разговорно. Изходите на алармената система Пума могат да се използват за отваряне на врати, за управление на обекти.

Еднотипност: произведените от нас устройства с различно предназначение се програмират по сходен начин. Например човек, който е монтирал наши GSM комуникатори, няма да срещне трудност при монтаж на разговорно устройство за асансьор или интерком за възрастни. Дайлер с говор за пожарни централи 24V се монтира, програмира и използва аналогично на GSM дайлер 12V.

Приемственост: когато създаваме нов продукт на базата на предходна наша разработка, запазваме напълно старата функционалност и стереотипа на монтаж, програмиране и използване. Например нова версия на GSM комуникатор запазва програмирането и използването на всички функции на старата версия, като само добавя нови.

Усъвършенстване: ние непрекъснато подобряваме нашите устройства. Нашият начин на подобрение и пускане на нови версии на устройствата в повечето случаи остава невидим за нашите клиенти, защото фърмуера на устройствата автоматично се ъпгрейдва. Така устройството Ви не остарява морално, защото винаги е с най-модерния софтуер. Уведомяваме клиентите за значителните промени, нововъведения и добавени функционалности, но оставяме на тях да решат дали и какво ще използват. Ако не желаят новите възможности, просто продължават да боравят с устройството както досега. Например когато добавихме възможността Пума да бъде включвана и изключвана с есемеси, голяма част от клиентите ни продължиха да го правят както си бяха свикнали – с DTMF.

Възможност за надграждане: за много от нашите устройства предлагаме допълнителни приставки, които се монтират лесно и добавят още възможности. Например към Пума се добавя модул RF приемник и после може да се използват дистанционни паник бутони, радио зони и др.

Удобство при монтаж: на платките са изведени всички необходими кабели и букси; когато е необходимо, са осигурени шаблони за монтаж.

Удобство при употреба: стремим се произвежданите от нас устройства да са лесни за използване от хора от всички възрастови групи.

Качество: ние ценим Вашите пари, затова не възприемаме съвременния подход при производство на техника, че с изтичане на гаранционния срок на устройството трябва да свърши и неговия експлоатационен живот, за да си купите ново. Нашите алармени системи, произведени преди повече от 20 години и първите GSM дайлери, произведени преди повече от 15 години, продължават да служат вярно на стопаните си.

Съдействие: ние ценим Вашето време. Ако срещнете затруднение или имате въпрос относно инсталацията и програмирането на наши устройства, обадете ни се още докато сте на обекта – ние сме на разположение и в извънработно време и в почивни дни.

Персонализиране на продукти: това е едно от нашите най- големи предимства. Ако на нашия сайт не намерите устройство, което напълно покрива Вашите нужди, обадете ни се, обяснете какво точно Ви е необходимо и ние ще се постараем да го направим за Вас. Това могат да потвърдят нашите клиенти асансьорни техници – поради голямото разнообразие на асансьори имаме няколко модификации на хардуер и софтуер, направени по тяхно искане.Другото направление, в което “ЕТА-СИС” ООД  се специализира, е производството на противоударни и бронирани стъкла за банкови офиси, обменни бюра, финансови институции, бронирани машини и др. Куршумоустойчивитете стъкла класове BR2-NS и BR3-NS са преминали изпитанията както на МВР, така и на военните и единствени в България притежават продуктов сертификат, издаден от ИА на ИКИ на ВТИ.