Безжична паник система за хотел

  • Производител: ЕТА-СИС
  • Код на продукта: RF Hotel
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв.

  • Без ДДС: 0.00лв.
Ръководство за инсталатора.pdf


Безжичната Хотелска система за оповестяване осигурява надеждна връзка на гостите на хотела с персонала на хотела при инцидент в сантарно помещение. Всяко постъпило повикване от разположените в банята бутони (безжични предаватели) предизвиква звуков и светлинен сигнал на рецепцията.Там обикновено се поставя приемник с цифров дисплей, на който се изобразява номера на стаята, откъдето е дошло повикването.

Времето на повикване и времето, в което персоналът се е отзовал, се регистрират в контролера. Съхранява се архив на събитията. Справки могат да се правят както локално, така и през Интернет, защото системата е уеб-базирана.

Оповестителната системата има възможност за разширение и включване на нови стаи и етажи и добавяне на нови приемници и безжични предаватели.

Особено подходяща е за големи комплекси, състоящи се от няколко отдалечени една от друга сгради: сигналът от всяка от тях се пренася до основната сграда с рецепцията по Интернет или WIFI и не е необходимо да се прекарват кабели между сградите.

Разположените в банята бутони могат да бъдат брандирани с логото на хотела.


За изготвяне на конкретна оферта ни се обадете или ни пишете.

Системата се състои от:

  • контролер,

  • приемници,

  • бутони за повикване (безжични предаватели),


За всяка баня е необходим бутон (безжичен предавател). Служи на гостите на хотела за повикване на хотелския персонал при проблем/инцидент. В контролера се регистрира времето на повикване. Закрепва се на стената с двойнозалепваща лепанка.


Приемници: Приемат сигнала от безжичните предаватели и го предават към контролера. Броят на приемниците зависи от броя на етажите, дължината на коридора и степента на екраниране на сигнала на предавателите от стените на помещенията. При нормални условия обхватът на един приемник е до 50м. Принципът на определяне броя на приемниците и разположението им е изискването сигнала от всеки предавател да се улавя от минимум 2 приемника. При повече от един етаж приемниците се разполагат шахматно.


Окабеляване има само в коридора от приемниците до контролера. Необходим е кабел UTP или FTP.


Захранване- адаптер 12V, разположен до контролера или в коридора.


контролер- регистрира и визуализира повикванията и реакцията на персонала. Записва хронологията на събитията. Дава възможност да се правят справки- както локално, така и през Интернет. Работи под операционна система Linux – безплатна и надеждна.Необходими технически характеристики: минимум P4/ 2GHz 40 HDD 1M RAM 1RS232 или USB.


Преобразувател RS485 на USB/RS232- монтира се на контролера и служи за предаване на серийните сигнали от USB/RS232 на далечно разстояние.


Най-трудно е да бъде определен броят на приемниците, защото обхватът им може да варира в зависимост от типа на застрояване на сградата. С оглед прецизиране броя на приемниците, можем да Ви предоставим (по куриер, ако сте от друг град) един приемник и един бутон, с които да обходите сградата, да проверите какъв е обхвата на различните етажи и да определите оптималния брой, вид и разположение на приемниците.

Ако Ви е трудно да се ориентирате какви и колко модула са необходими за Вашия обект, обадете ни се, ние ще Ви помогнем да се ориентирате и ще Ви изготвим оферта. 

Свързани продукти

RF приемник 433 MHz без дисплей

RF приемник 433 MHz без дисплей

..

72.00лв. Без ДДС: 60.00лв.